Despre Societatea Raționalistă Română

Societatea Raționalistă Română este formată de un grup de prieteni care au lansat primul podcast cu aparitie regulata din Romania ”Sceptici in Romania. Acesta este disponibil la adresa www.sceptici.ro

Societatea Raționalistă Română și-a propus să ducă mai departe ideile podcastului prin acțiuni dedicate educației științifice, promovării gândirii critice și apărării libertății de exprimare.

Primul nostru proiect ”Ghidul Alegătorului Rațional” a demonstrat că se poate discuta despre politică fără partizanat politic ci doar în scopul educării alegătorului.

Ulterior, ne-am implicat în susținerea vaccinării și educației despre sănătatea publică prin proiectele noastre care includ:

  • Crearea și administrarea celui mai mare grup de Facebook pro-vaccinare din lume. Grupul beneficiază de participarea experților din Grupul de Vaccinologie al Societății Naționale de Medicină de Familie precum si nenumărați medici, asistenți și farmaciști.
  • Crearea și administrarea paginii ”Coaliția România Sănătoasă”, unde s-au generat peste 200 de infografice pe teme de sanatate. Conform datelor Facebook acestea au avut peste 10 milioane de vizualizari unice. Pagina Coaliția România Sănătoasă a primit premiul publicului la gala COPAC (Coaliția Pacienților cu Afecțiuni Cronice) pentru cea mai bună campanie de informare din sănătate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *